Pages

Friday, July 23, 2010

never take for granted



Salam semua. Sejak dah mula bertugas, saya dah jarang online; termasuk facebook. Penat sudah tentu. Lagi pula, bila tak lagi tinggal bersama keluarga, makan minum perlu fikir sendiri. Tambah lagi keperluan rumah sewa. Selain nak rehat, kena juga prepare untuk hari esok. Tak seperti yang dijangka dulu, tugas tak macam kerja part-time di retail pharmacy. KNOWLEDGE is VERY IMPORTANT!

Ada sikit rasa menyesal sebab tak belajar demi ilmu disamping untuk berjaya dalam exam. Hmmm...sekarang dah kena study kali ke-2 pulak dah...
Takpela...ada hikmahnya ni. There's always blessing for every single thing happened. Sekarang, saya perlu bersedia sepenuhnya untuk mulakan perjalanan baru. Referred to the previous post; jadual saya, unit pertama tugasan saya ialah medical ward. Ahaaa...bila saya sebut je medical ward, kawan PRP (provisional registered pharmacist) lama dah buat muka ..wahhhh...start at the most challenging maaa..be prepared! haha...ape nak buat, tempuh sajalah~

duration:6weeks
1week: ICU
1week:pediatrics
2weeks:female ward
2weeks:male ward

what to prepare?
--------------------knowledge on pharmacotherapeutics
---------------------counselling
------------------------communication skills

hidayah, don't worry ok.everything will be just fine.
pray hard & work smart
insyaAllah

2 comments:

eddy said...

hm...pasti ok..tgk muke dh tau dh...akn ok punyer..anak pakcik din msti bleh!

Haziah Salleh~ said...

Dayah~ it's about cotinuous learning.. Even kalo kte da blaja btol2 pon dlu, we still have to learn and learn and learn (^^) lepas ni it wont even be 'blaja kali ke 2'.. they'll come the 3rd 4th 5th 6th.. infinity.. Chaiyok girl!!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails